Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; plgContentJw_sig has a deprecated constructor in /srv/home/vanrijntrappenbouwnl/domains/vanrijntrappenbouw.nl/htdocs/www/plugins/content/jw_sig/jw_sig.php on line 18

Eiken

eikenEiken is een Europese houtsoort van loofbomen en uitstekend geschikt voor trappen, ook de Amerikaanse soorten witeiken en roodeiken zijn geschikt voor trappen vooral afgewerkt met blanke olie zal de natuurlijke kleur van Eiken een solide uitstraling hebben die de mensen al eeuwen lang heeft bekoord, vooral het Eiken uit noord oost Europa is zeer geschikt voor trappen.Een gezegde van vroeger is "Eikenhout is hout"

 

Grenen

grenenGrenen is een wat zachtere Europese houtsoort van naaldbomen doordat er nogal wat noesten in zitten kan er voor blank werk kan het een levendig beeld geven, ook geschikt voor dekkend schilderwerk, niet zo geschikt voor draaiwerk i.v.m. de noesten die er dan wel uit of afknappen tijdens het draaien.

 

Iroko

irokoIroko is een harde tropische houtsoort van loofbomen die als het nieuw is lichtbruin tot geel is maar al snel verkleurd tot een egale donkerroodbruine houtskleur, dit hout is goed geschikt voor trappen en draaiwerk, maar momenteel heel weinig in de handel verkrijgbaar. Mahonie is een harde tropische houtsoort van loofbomen uit Zuid Amerika maar ook uit Afrika, dit hout is uitermate geschikt voor trappen en draaiwerk voor blank werk deze houtsoort verkleurt ook naar een heel donker roodbruine kleur. ook voor dekkend schilderwerk goed geschikt.

Merbau

merantieMerbau is een harde zware tropische houtsoort van loofbomen uit Aziƫ dit hout is uitermate geschikt voor trappen en draaiwerk voor blank werk deze houtsoort is als het net bewerkt word licht bruin tot geel maar verkleurt ook naar een donkere roodbruine kleur. Voor dekkend schilderwerk is deze houtsoort ook wl goed geschikt maar te duur.

 

Vuren

vurenVuren is een Europese houtsoort van naaldbomen omdat het goed contructiehout is en ten opzichte van vele houtsoorten voordeliger in prijs is word deze houtsoort zowat altijd gebruikt bij trappen die dekkend afgeschilderd zijn, het beste Vuren komt uit het aller noordelijkste van Europa.

 

Beuken 

beukenBeuken is een harde Europese houtsoort van loofbomen met een lichte kleur, om de stabiliteit in deze houtsoort te vergroten word beuken gestoomd hierdoor word het niet alleen stabiel maar ook de kleur veranderd in roze oranje, ongestoomd beuken kan prima gebruikt worden voor trappen die dekkend afgeschilderd worden maar moet wel uit meerdere delen verlijmd worden, gestoomd is het een prachtige houtsoort om met blanke olie of lak af te werken, ook kan uit beuken mooi draaiwerk gemaakt worden zowel voor blank als schilderwerk.

Er zijn honderden soorten zo niet duizenden houtsoorten met allemaal hun specifieke eigenschappen die gebruikt kunnen worden voor trappen. Voor lichte interieurs word ook vaak en veel Essen gebruikt voor trappen dit is een harde taaie houtsoort van loofbomen uit zowel Europa als uit Amerika overwegend is de Europese soort wat kleurrijker het hard van deze soort is lichtbruin dan gaat het over naar oranjegeel en aan de buitenkant lichtgeelwit, de Amerikaanse soort is overwegend egaal lichtgeel, voor beide soorten geld dat als het met blanke olie afgewerkt word het een diepe rijke natuurgetrouwe kleur uitstraalt, ook word Essen veel gebruikt voor dekkend schilderwerk omdat de tekening van de houtstructuur (vlammen) heel mooi doorschijnen bij schilderwerk dit geeft ook een geheel eigen sfeer van deze houtsoort.